måndag 30 januari 2012

Jag är med och tävlar om en vimpel


bilden från fiffiga systrars blogg

Fiffiga systrar som gör så fina grejer lottar ut en fin vimpel. Ta även ni chansen att vara med, man får själv välja ord och färg.

tisdag 24 januari 2012

knäck x2


Mycket enklare och mycket godare godis än knäck kan knappast finnas. Och det fina är ju att man kan smaksätta hur man vill. Här har jag gjort två olika smaksättningar.

Pepparkakssmak. Fastän julen är förbi är det ändå gott med med pepparkakskrydda


Och hederlig chokladsmak. Kakao är så undervärderad som smaksättning, tänk vad litet kakao kan ändra smaken.

måndag 23 januari 2012

väggord

Jag älskar väggord, tycker det är så fint. Trots det har vi inte alltför många väggord hemma hos oss. Allt för få egentligen. Jag gör ju dem själv så det blir nog att göra ett nytt snart.

På sänggaveln har vi ett

Detta är väldigt snyggt när ljusen lyser

Detta ser man när man kommer in till oss

Det sista jag vill visa har jag gjort åt min syster och hennes man. Väldigt vacker text, tycker jag.

söndag 22 januari 2012

foto av mormor och morfar


Jag äger ett enda foto av både mormor och morfar, från deras bröllopsdag. Fotot är väldigt litet och kvadratisk, väldigt svår att få att passa i någon ram med andra ord. Det har befunnit sig i en skrivbordslåda länge nu, men igår bestämde jag mig för att försöka en gång till få det snyggt inramat. Morfar dog när jag var 4 år så honom kommer jag inte ihåg mycket av, men min mormor betydde mycket för mig. Så jag vill gärna ha deras foto framme. Sagt och gjort, jag tog en ram som passar i vårt vardagsrum och stylade till den lite. Med lite spets och annat band blev det riktigt snyggt.

onsdag 18 januari 2012

lillasysters födelsedagstårta

Min lillasyster fyllde 18 år. Hon jobbar dock nästan hela tiden så att hitta en dag när vi kunde fira henne var inte alldeles lätt. Till sist lyckades vi i alla fall och jag svängde snabbt ihop en tårta. Väldigt snabbt. Jag hann inte( eller orkade inte) täcka den med marsipan utan bred bara vaniljkräm överst och dekorerade med blommor gjorda av marsipan med päron och jordgubbssmak. Den blev ganska häftig måste jag medge att jag tycker.
Fyllningen består av hallonsylt och vaniljkräm. Väldigt god var den och försvann snabbt.

måndag 16 januari 2012

lyktor

Dessa lyktor knåpade jag ihop i heljen av ett par glas, spets och lim. Iden till dem fick jag från en annan blogg, vilken kommer jag dock inte ihåg.

Ena lyktan fick plats på fönsterbrädet i köket.

Den andra placera jag i vardagsrummet. Kannan som syns i bakgrunden fyndade jag på loppis i heljen för 0,40 euro.

lördag 14 januari 2012

ändringar på gång

Jag är ju väldigt intresserad av inredning och pyssel också förutom bakning. Och jag har funderat och kommit fram till att jag ska ändra på bloggen lite, namn osv. Så om ni har något fiffigt namn kan ni ju säga till ;)
Jag kommer såklart fortfarande att sätta upp bakverk hit, men det kommer även att finnas inredning och pyssel. Med andra ord kommer det att bli lite av varje här.

torsdag 12 januari 2012

Valters doptårta

Idag blir en söt liten Valter döpt och jag fick göra tårtan. Det enda önskemålet var hans namn och blåa detaljer. Detta är den första doptårta jag gjort så det var ett tag där i planeringsskedet som det tänkte slinka iväg lite. Men sen tänkte jag att det är bäst att inte ta sig vatten över huvudet utan att börja lugnt. Tossorna har jag sett i många andra bloggar och de är ju för söta, så det var ett måste. Tårtan är fylld med hallonmousse och vaniljkräm.
Valter ska ju även heta Björn så självklart måste det finnas en nalle på tårtan

tisdag 10 januari 2012

svartvinbärsmacarons

Dessa underbara hittade jag receptet på i Mia Öhrns nyaste. Macarons är ju bara för gott, men ganska svåra att göra, eller kanske inte att göra, men att få snygga. De är glutenfria eftersom det ska vara mandelmjöl och äggvita. Och just det att de blir lite marängaktiga är väl det som gör dem så goda, men gör även det att det är svårt att få dem jämna. Ett stort plus är ju också det goda man fyller dem med. MUMS!

söndag 8 januari 2012

glutenfri banoffe

Min "glutenfria vän" var på besök. Det är alltid lika kul att ha henne här, för hon uppskattar verkligen när man bakar något gott som hon kan äta. Denna gång ville jag inte göra maräng, för det är ju det man oftast gör när det ska vara glutenfritt. Istället försökte jag mig på en banoffe, för att det är så gott och det är ju bara bottnet som behöver ändras på. Istället för kexbotten gjorde jag helt enkelt en kladdkaka till botten. Och håll i er nu: det var ännu godare än med kexbotten, om det nu kan vara det. Härefter kommer jag alltid att göra kladdkakebotten oberoende om det ska vara glutenfritt eller inte.

torsdag 5 januari 2012

chokladdoppade marshmallows

Så enkelt att göra och gott. Jag doppade mina i mjölkchoklad och rullade dem sedan i kokos, grovhackade polkagrisar eller grovhackade salta nötter. Dessa passar utmärkt på ett barnkalas, för barn älskar dem. Rulla dem i färgrannt strössel så är succen ett faktum.
Egentligen ska de träs på grillpinnar, men jag hittade inga sådana och det gick utmärkt med sugrör istället, för att inte tala om förmånligare.

Chokladen som blev över blandade jag med polkagrisarna som blev över och vips så hade jag gjort ett annat underbart gott godis.

onsdag 4 januari 2012

mintchoklad whoopies

Enda sedan Leilas sommarprogram har jag velat testa whoopies, eftersom de verkar vara mycket lättare att göra än macaroons. I min julklappsbok fanns det massvis med recept på whoopies och jag fastnade för detta. Och ja, de var lätta att göra och ja, de var goda, men macaroons är ändå godare. Måste testa nåt annat recept nästa gång så kanske de ändå lever upp till mina förväntningar.

hallonpannacottapaj

Jag har aldrig gjort en pannacottapaj förut. Jag har alltid kört med moussetårtor i stället. Men nu testade jag pannacotta, och det är nästan så att jag anser att de är snäppet godare än mousse. Gelen överst på min är i pulverform och inhandlad i Norge. Aldrig trodde jag att jag skulle göra en kaka utan att dekorera, men se den dagen kom oxå. Jag tycker att det är ganska stiligt utan någonting.

måndag 2 januari 2012

choklad- och pepparkakskladdmuffins med chokladfrosting

Det fanns kvar av frostingen jag hade på layered chocolate cake så då gjorde jag enkla kladdmuffins och spritsade frostingen på. För att göra dem lite lyxigare stack jag ner en bit choklad med pepparkakssmak i varje muffins. Det blev riktigt gott. Jag har sagt det förut men säger det igen: kladdmuffins är de mest tacksamma muffins som finns. Du kan experimentera hur mycket som helst, det blir ändå gott.

söndag 1 januari 2012

key lime pie cupcakes

Jag fick Leilas nyaste bok "Hello cupcake" i julklapp och det första jag testade ur den var dessa cupcakes. Jag har ju gjort Key lime pie förut, men ville nu testa att göra dem som cupcake. Jag är personligen väldigt förtjust i lime och tyckte därför mycket om dem. Men jag tror nog att jag i framtiden kommer att göra en paj i stället för cupcakes, det är så mycket enklare och smaken är ju den samma ändå.