fredag 5 april 2019

hej tacofredag!

Äter ni också tacos nästan varje fredag? Nej, inte vi heller. Men det är gott och våra barn älskar tacos så ganska ofta blir det nog. Tacokrydda, vilket härligt påhitt. Jag använder den i en hel del olika maträtter för att den ger så bra smak och framförallt är det enkelt att få en enkel maträtt att smaka helt annorlunda. Egentligen infaller tacodagen den 4 oktober, men enligt svenskarna är det tacodagen varje fredag. Så för den skull tänkte jag ge er lite tips på goda tacorätter.


Tacopizza - sååå gott! Tortillabröd, maletkött smaksatt med tacokrydda, rödlök, majs och ost. Succen är ett faktum.


Tacopasta. Smaksätt maletköttet med tacokrydda och vänd allting i lite grädde och kanske creme fraiche. Du får en helt annan smak på malettköttgrytan.


Det här är min favorit. Egentligen är det väl inte mat utan mera som snacks. Tacochips, stekt maletkött, tomat och ost. Allt varvas i en form och in i ugnen. Man kan ju förstås tillsätta vad man tycker om som t.ex. paprika, jalapenos. 


För att inte glömma tacopaj. Ingen kan väl idag ha undgått att göra en eller i alla fall smaka. 

Sen finns det ju massvis annat som tacotårta, tacolasagne t.ex. Bara att googla. 
Själv brukar jag ibland tillsätta lite tacokrydda i maletköttsoppan, makaronilådan, köttfärslimpan. Speciellt maletköttsoppa med tacokrydda är en stor favorit hos oss. 

Ha nu en bra tacofredag! 
Här hos oss blir det skinkpaj till middag 😜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar