lördag 15 juni 2019

rabarberkaka i långpanna

Våra raberber vill inte riktigt ta sig. Det är flera år sedan vi tog dem av svärmor, men ändå vill de inte växa till sig. I år fick vi så pass att det räckte till en kaka och sen ska jag koka en kräm åt Lova. 


Den här kakan rekommenderar jag ifall man ska baka åt många, så smidigt med långpanna. Vi åt med vaniljsås, men vill man äta kakan varm passar det nog bättre med glass. 


Rabarberkaka

3ägg
4dl socker 
200g smält smör
8dl mjöl
1msk bakpulver
4dl mjölk

skivad rabarber 
pärlsocker

Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret. Blanda de torra och vänd ner. Rör till sist ner mjölk. 
Bred ut i en långpanna. På med rabarber och socker. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar