torsdag 22 oktober 2015

cupcakesmunkar med äpple och kanel


När jag såg det här receptet tänkte jag att det låter för bra för att vara sant. Och det är klart att det är det ju, inte sant alltså. Hur skulle något man gräddar i ugnen kunna bli ens nära det man friterar i fett? Men med det sagt menar jag inte att dessa muffins inte skulle vara goda, tvärtom de är riktigt goda. Men man skall bara inte vänta sig att de ska smaka som nykokta munkar.

cupcakesmunkar

250g smör
2½ dl socker
4 ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk mjölk

1 äpple
2 msk socker
1 tsk kanel

Garnering: 
1 dl socker
1 msk kanel

Vispa smör och socker och vispa i äggen tills de är helt blandade i smörblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och vispa smeten 1 minut. Smörj ett muffinsbleck och lägg en klick smet i varje fördjupning. 
Skala och tärna äpplet. Blanda med socker och kanel. Lägg en sked i varje form. Fyll på med smet tills de är fyllda till ungefär hälften. Grädda i 175 i 12-15 min. 
Blanda socker och kanel i tallrik. Ta upp varje muffins och vänd runt väl medan de ännu är varma. Servera genast.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar