torsdag 1 november 2018

hallonripplad fudge

1 november idag, då får man väl börja med julbaket eller hur. Jag brukar nog dock tjuvstarta lite. Idag tänkte jag bjuda på ett recept på lite annorlunda fudge, med hallonbåtar. Gott, men nästa gång tänkte jag göra med lakritsbåtar, det måste bli ännu godare tycker jag. Pröva båda vetja! En sats blir till ca 60 bitar så man kan med fördel halvera receptet, om man inte ska bjuda hela grannskapet förstås.


hallonripplad fudge

2dl grädde
4dl socker
100g smör
2dl marshmallowfluff
200g vit choklad
150g hallonbåtar
2tsk citronsaft

Värm upp grädde, socker, smör och marshmallowfluff i en kastrull. Låt koka till 118 grader. Rör om emellanåt. Hacka chokladen och ställ åt sidan. Lägg hallonbåtarna och citronsaften i en kastrull. Värm upp på svag värme tills det har smält till en rinnande såskonsistens. Låt kastrullen stå kvar på eftervärmen så att den rinnande konsistensen hålls. 
När gräddsmeten är klar dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör om till chokladen smält och bred ut i en pappersklädd form. Ringla genast över hallonsmeten och rör om till ett swirlmönster med en tesked. Låt stå svalt och stelna innan du skär i bitar. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar