fredag 16 april 2010

krokantrullar

Lina, här kommer nu receptet :)

Knäckflarn

75 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
2 msk grädde
2 msk sirap

Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 5-7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg.
Låt kallna på plåt. Rulla ihop dem till rullar innan de stelnat.

Smörkräm

125 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk kakao

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt gulan och vispa ihop.

Såhär gör du rullarna

Peta eller spritsa in smörkräm i knäckflarnrullarna då de har kallnat.
Doppa ändarna i smält choklad. Förvara rullarna kallt. De går att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar