tisdag 4 januari 2011

Vansinnigt goda chokladrutor

Dessa måste ni pröva, de smälter i munnen. Botten är en god havrebotten, fyllningen består av kondenserad mjölk och överst smält choklad. MUMS!

botten:
100g mjukt smör
50g ljust muscovadosocker
125g mjöl
40g havregryn

fyllning:
25g smör
25g ljust muscovadosocker
2 dl kondenserad mjölk

ovanpå:
100g choklad
(vit choklad)

Rör smör och socker med elvisp. Rör ner mjöl och havregryn. Tryck ut i en form, som klätts med bakplåtspapper. Grädda i 180 grader i 25 minuter. Låt svalna

Värm ingredienserna till fyllningen i en kastrull, rör konstant tills sockret löst sig och ingredienserna blandats. Koka upp långsamt på svag värme och låt koka sakta i 3-4 minuter under omrörning. Bred ut fyllningen på bottnet.

När fyllningen har kallnat, smält choklad och bred över. Låt stelna helt innan du skär upp i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar