fredag 25 januari 2013

apelsinkvarggele

Den här desserten gjorde vi i högstadiet och jag kommer fortfarande ihåg hur god jag tyckte att den var. Nu när de hade så billiga apelsiner kom jag på att göra den. Men tyvärr hade jag tydligen kastat bort receptet. Så det blev att improvisera. Redan namnet säger ju vad den ska innehålla så jag skred till verket. Och det blev precis så gott som jag kommer ihåg det. Underbart saftigt.

4 kommentarer:

  1. Jag har å sökt recepti på apelsinkvarggelé, jag har liksom alde glömd ho go i var. Men ja hitta int i na å ja e rikti roko på att improviser, så int sko du is lägg upp i?? :)

    SvaraRadera
  2. så he gjo jag: ja blanda uppvispa grädda och kvarg (typ ein burk åv var) me apelsinbetar (minns int ho mang apelsin, Z tyckt e va fö mang, ja tyckt e va rikti lagom, så he e ju bara ho man tycker). Tror e va 3 gelatinblad ja blanda me för att få gele. Å saan spilld ja e bara i bytto som ja had lagt apelsin i bottn på. I kylskåpi na tiim å saan vink e ur bytto.

    He sko no va intessant att läsa ursprungli recepti. Ja prova googl men int ha di na kvarg i sverige så va sko ja ha hhitta na

    SvaraRadera
  3. He låter ju enkelt, men om int ja lägger na soker så tror ja no att nan moittar vi vårt! ;)

    SvaraRadera