onsdag 19 juni 2019

två varma dagar på Kolmården

Kolmården är väl värd ett besök. Vi tillbringade två väldigt varma, för varma dagar där. Början av juni var ett bra val för denna resa. Tyvärr råkade det ju vara Sveriges nationaldag, men folkmängden var absolut mindre än under högsäsong ändå.

Förutom djurpark är Kolmården så mycket mer. Karuseller och attraktioner samsas med alla djur på en väldigt stor och backig yta. Och sen finns ju förstås Bamses värld, med mera karuseller och teatern. Tre olika djurshower visas om dagen: delfinshow, sälshow och rovdjursshow. Min personliga åsikt är att dessa var det bästa med hela Kolmården. Edla tyckte bäst om delfinshowen och hade gärna sett den en gång till. Alvin tyckte fågelshowen var bäst.

Det var inte just köer alls under vårt besök, men vi passade ändå på att åka linbanan det första vi gjorde på morgonen. Och enligt Minjas reaktion kan vi anta att hon tyckte den var roligast. Jag tyckte det var skönt att enbart sitta och få djuren serverade.






Edla har hur många år som helst talat om att hon skulle vilja se delfiner och nu fick hon göra det. Det sista vi gjorde innan vi gick tillbaka till hotellet sista dagen var att svänga in hos delfinerna och den här gången var de riktigt sällskapssjuka. 

Vi bodde på Vildmarkshotellet, som ligger intill djurparken. Det kan jag rekommendera, för upplevelsen blir en annan. På hotellet finns ett litet spa, den känslan att hoppa ner i poolerna efter den svettigaste dagen på länge var obeskrivbar. För att inte tala om frukosten. Vet inte när jag skulle fått sån god frukost på hotell senast. 

För att summera det hela vill jag säga att vi skulle ha behövt en tredje dag. Edla skulle ha velat se delfinshowen en gång till. Alvin hade velat se när de matade djuren och fågelshowen en gång till. Lova skulle gärna åkt bergochdalbanan fler gånger. Vi hann inte åka karusellerna i Bamses värld överhuvudtaget. Och då ska vi komma ihåg att det inte var köer nånstans. 

Kolmården är ett ställe dit vi absolut kommer att återvända, bara Minja växer lite så hon får ut något av det också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar