onsdag 17 februari 2010

persiskt bröd - recept

Här kommer nu receptet på persiskt bröd.

2 kg vetemjöl
50 g jäst
3 msk salt
1 liter vatten
yoghurt till pensling
sesamfrön att strö över

1. Lös upp jästen i vatten. Häll i mjöl och salt och arbeta ihop degen väl. Låt jäsa i 2 timmar.
2. Dela degen i 8 delar. Forma till runda bullar och låt dem jäsa i 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 275 grader.
3. Platta till varje bulle med handen. Brödet måste gräddas i omgångar. Lägg två åt gången på plåten. Pensla med yoghurt och strö över sesamfrön. Sätt in plåten mitt i ugnen. Passa noga - blåser brödet upp i stora bubblor, stick hål på dem med en vass kniv. Bröden är färdiga när de fått lite ljusbruna fläckar. Det tar mellan 5 och 10 minuter.

2 kommentarer: