tisdag 14 maj 2019

citronpannacotta med lakritsfluff

Vi har haft en paus med söndagsdesserterna, men morsdagen till ära slog jag till. Eller ja Lova hjälpte till. Pannacotta är väldigt enkelt att göra, det måste nästan vara omöjligt att misslyckas med det. 


citronpannacotta

2 gelatinblad
4dl grädde
1 citron, rivet skal
½ citron, saft
2msk socker
1 nypa vaniljpulver

Sätt gelatinbladen i blöt. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver. Tillsätt rivet skal och saften från en citron. Krama vattnet ur gelatinbladen och blanda i. Häll upp i glas och låt stå kallt i ca 3 timmar. 

lakritsfluff 

3dl grädde och 100g lakrits. Värm upp tills lakritsen smält, får inte koka. Låt stå till följande dag innan du vispar upp det. 


Citron och lakrits gifter sig såå bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar