måndag 18 september 2017

om Legoland camping och Givskud zoo


Följande dags biltur var som tur inte så många hundra kilometer, så vi kom fram ganska så tidigt till Legoland campingen. Till skillnad från föregående camping, som flyttat på oss fastän vi bokat bredvid varandra, hade denna camping med hjälp av efternamnet kunnat lista ut att vi reser tillsammans och placerat oss intill varann. Här fick man inte på förhand boka någon specifik plats. Mamma och pappa stannade inte i Billund utan de tog nattfärjan över till Sverige tillbaka. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja när jag ska beskriva denna plats. Wau, är kanske det första ordet. Hit kunde jag återkomma bara för att få bo på denna camping. 


Konstruktioner av lego fanns även här överallt. Och stort, stort. Jag vet inte hur många stugor det finns, men säkert hundratals. Vi som campade var betydligt mindre till antalet än de som bodde i stuga. Det finns tre större servicebyggnader, alla i ett visst tema. Den närmast oss hade ninjago-tema. Och allting var så fräscht. 

 För Edla fanns det massvis med asfalterade vägar att cykla på. 
Barnen var påtänkta det märktes. Jag kommer inte ihåg hur många olika lekplaster det finns, men många. Och då menar jag inte några gungor och en rutschkana. Nej, det var inte-stöta-marken-banor, stoora studsmattor, jättelika rutschkanekonstruktioner, båtar, klätterväggar you name it. 
Kanske ni fattat att jag blev imponerad av denna camping. Vad jag tyckte om själva Legoland får ni veta senare. 

Följande natt började det regna, och det fortsatte det med en bit in på dagen efter. Vår tanke hade varit att tillbringa den dagen på Legoland, men det struntade vi i p.g.a regnet. Svågern med familj for och simma till Lalandia intill, och vi styrde kosan mot djurparken Givskud zoo. 


Djurparken är uppdelad i tre delar. Ena delen går man själv, där finns det t.ex. elefanter. Sen finns det en safaridel, var man kör endera med egen bil eller åker buss. Safaridelen är också uppdelad. Bland zebrorna och girafferna kan man ha fönstren nere. Men bland lejonen var det stränga regler och massiva portar att köra genom innan man kommer till lejonen.


Vi körde flera varv förbi zebrorna och girafferna. Och ännu flera varv bland lejonen. Vi hade sån tur att en lejonhona kom gående precis framför vår bil. Det om något tyckte barnen var spännande.




Hos aporna får man gå själv. De hade precis fått ungar.


Sen finns också en dinosauriedel. De har byggt upp dinosaurierna i verklig storlek. Många, många olika dinosaurier finns att titta på. 


Edla tyckte nästan ändå det roligaste var att få paja de gulliga getterna. 

På kvällen tog vi en promenad till Lalandia. Nästan så man trodde man var i södern med alla små affärer och restauranger, och massvis med folk. Där fanns även annat, som en inomhus slalombacke. Lova och Alvin fick pröva på klättring. 


I nästa inlägg kommer vi till resans höjdpunkt, i alla fall om du frågar barnen, Legoland.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar