lördag 18 april 2015

tjinuskirussin


Ett lite annorlunda godis, som snabbt blev barnens favorit. Första gången gjorde jag ett stort misstag, jag kokade inte massan tillräckligt länge. Receptet är lite bristfälligt på den punkten. Andra gången kokade jag den till 117 grader och då blev det perfekt. Receptet är ur "Muminmammans kokbok", det finns en hel del riktigt bra recept i den. 


tjinuskirussin

2dl grädde
2dl socker
½-1dl russin
50g smör

Mät upp grädde, socker och sköljda russin i en kastrull. Låt blandningen koka tills den tjocknar. Smält smöret. Tjinuskin är färdig om kastrullens botten syns när du drar en slev längs den. (Eller ja koka till ca 120 grader). Blanda i det smälta smöret åt låt koka upp igen. Häll smeten på ett bakpapper och låt stelna. Skär i rutor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar