fredag 21 september 2018

gamla städer på Rhodos

Den äldsta staden på Rhodos heter Lindos, hela 4000 år gammal. Den ville vi absolut besöka. Att där dessutom finns ett mäktigt akropolis högt uppe på en klippa gjorde inte saken sämre. Lindos ligger 48 km från Rhodos stad och lite på 30km från vårt boende. Vi hade länge planerat att vi skulle hyra bil en dag. Men när det blev så nära tog lättjan över och vi hoppade på bussen i stället. Bussen kostade sammanlagt ca 12euro för två vuxna och tre barn per väg (Minja lämnade på hotellet med mommo och moffa). Visst skulle man ha sett betydligt mera om man skulle ha hyrt bil, men det var nog sagolika vyer vi fick se från bussfönstret också. 


Lindos var proppfullt med turister, vilket man kan förstå för det var verkligen något att se. Jag hade läst om de smala gatorna, men aldrig hade jag kunnat föreställa mig hur det verkligen skulle vara. 



Först måste man ta sig ner för en smal och brant väg. (Vi åkte buss upp tillbaka, vilket kostade 1,50 för oss och var så värt det)


smala, smala gator med tak eller växter över


Upp till akropolis var det runt en 300 trappsteg, men så värt det för vilka vyer alltså. 






När vi kom tillbaka till hotellet var vi lagom trötta och svettiga, så det blev nog poolen på en gång. Men så nöjda över att vi kom oss iväg och se något annat än hotellområdet. 


Ett par kvällar senare var det dags att hoppa på bussen igen. För då tänkte vi besöka Rhodos gamla stad. Och det var också något som var värt att se. Smala och mysiga gränder. Och här fanns det att shoppa och att äta. Vi köpte dock enbart lite souvenirer. 





 Edla ville så gärna se Rhodos vapensköld, alltså hjorten. Så den fick vi promenera och titta på. På bilden syns den i bakgrunden. Den ligger i mandrakihamnen, själva hamnen lönar det sig också att promenera i. Det finns massvis med båtar och annat fint att titta på. 

Att åka buss på Rhodos är inte invecklat alls. Bussystemet är väl utvecklat, det är enbart tiderna som man inte ska lita på. Men en buss kommer nog förr eller senare. Vid varje busstopp finns en tidtabell och på bussen står vart den åker. Lova och Alvin åkte till halva priset och Edla och Minja var gratis, så någon stor summa blev det inte att kosta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar