söndag 2 september 2018

sockerbullskakor

ooh mai, ooh mai. Och flera gånger till så goda dessa var. En knaprig cookie med vaniljkräm inuti, jamen ni hör ju själva. De blev slut på ett nafs här hemma. Jag brukar inte låta dem äta upp det jag bakar med en gång, men dessa var så goda så jag hade inte hjärta att säga att de enbart fick ta en. Jag lagade dem stora så mängden blev inte så stor. 


sockerbullskakor

120 g rumstemperatat smör
2 dl socker
1 ägg
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
4 dl mjöl
+ 1 dl marsankräm
till rullningen
smält smör
socker

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa upp halvsmält smör (kör i micron) med socker och vispa med elvisp ca minuter. Tillsätt ägget.
Ta fram en annan bunke och tillsätt de torra ingredienserna (mjöl, salt, vaniljsocker, kardemumma, bikarbonat och bakpulver)
Fortsätt vispa med elvisp till en smidig deg.
Rulla en boll och platta till. Gör en liten grop lägg i marsankräm eller vaniljkräm. Gör en ny boll och platta den och lägg som ett lock över krämen.
Grädda i ugnen 8-10 minuter. De är mjuka när dem kommer ut men stelnar till på plåten när kakorna får vila.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar