lördag 3 januari 2015

Havtornstårta

Det här är en syrlig och fräsch tårta, som passar väldigt bra t.ex. till julen när man äter så mycket sött. Gelén som toppar tårtan kom jag på själv. Den består enbart av saft, socker och gelatinblad.



Havtornstårta


Botten: 
100g smulade havrekex
40g smält smör

Fyllning:
1½ dl havtornssaft
100g färskost
1½ dl socker
1 tdk vaniljsocker
2 ägg
2 dl grädde

Blanda ihop ingredienserna till bottnen. Bred ut blandningen i en form med löstagbar kant. 
Vispa äggvitorna och grädden skilt för sig. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och häll den över kexsmulorna i formen. Frys. (Sen vill jag minnas att jag nog tillsatte ett par gelatinblad, för att vara säker på att den hålls i hop)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar