måndag 26 januari 2015

Müslimuffins


Här kommer en muffins som passar bra som mellanmål, eftersom de inte innehåller tillsatt socker. De är ju som ni förstår inte söta, men goda i alla fall. Vill man kan ju alltid tillsätta lite honung. Jag valde att göra mina i stora amerikanska formar, då blev det endast 6 muffins.

Müslimuffins

1 brk gräddfil
1 ägg
1 dl smält smör
3 dl mjöl
2 dl müsli
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
en nypa salt
1 dl äppelmos

Blanda gräddfilen, ägget och fettet lätt. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och sikta dem i gräddfilen turvis med äppelmoset. Rör blandningen jämn. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i 200 grader i 25 minuter.


2 kommentarer:

  1. Måste testa, men smöret... mäter du upp 1 dl och smälter det, eller hur mycket skall det vara för att bli 1 dl smält;)

    SvaraRadera
  2. 100 g blir ganska nära 1 dl smält. Jag brukar inte vara så noga så det blev nog bara på högt. Men vill du vara riktigt noga måste du nästan smälta en del och sen mäta upp en dl.

    SvaraRadera