tisdag 29 september 2015

Eftalia Village


Eftalia Village

Vi bodde på Eftalia Village. Det är ett hotell av flera i en koncern. Bredvid Village finns det nybyggda hotellet Eftalia Marin. En bit längre bort finns Eftalia Splash och Eftalia Aqua. Och in i Konakli finns Eftalia resort. Alla är familjevänliga med bra poolområden och rutschkanor. Jag skulle uppskatta att 80% av alla gäster var barnfamiljer. Vi gillar det här hotellet, annars skulle vi ju inte ha rest dit på nytt. Och det är framförallt prisvänligt, med tanke på att det är ett All inclusive-hotell. 


Hotellet består av 12 olika block, alltså byggnader. Jag tycker det är lite kul att de döpt byggnaderna till frukter. För två år sedan bodde vi i Bitter Orange. Och i alla fall vårt rum var inte fräscht. Vattenskadat var det också. Men Bitter Orange är ju också en av de äldre byggnaderna. I år när vi kom visste vi ju i vilken byggnad vi ville ha vårt rum, och det var i Coconut. Varför får ni reda på lite längre fram i texten. Som tur fanns det inga rum där. Men han som stod i reception förstod att vi var ute efter ett rum i en ny byggnad, alltså fick vi i Kiwi. Om ni tittar på bilden är Kiwi den byggnaden som finns närmast poolområdet. Jag måste säga att jag var mer än nöjd över vårt rum. Tittar ni igen på bilden ser ni att alla andra byggnader utom Kiwi är lite runda. Det är de för att det är öppna mitt i, rummen finns ut efter sidorna. Vilket innebär att oväsen hörs så jättebra, speciellt när det kommer nya gäster på nätterna. Hotellet har nån sorts bilar som de kör ut folk med och i dessa byggnader kör de enda in. Men i Kiwi är trappan i ena ändan av huset, och vi som hade rum helt i andra delen fick sova riktigt ostört. Dessutom är ju byggnaden närmast poolen, alltså kunde man gå på toan på sitt eget rum. Och framför allt var det nära att gå in och sova med Edla på dagen. Det är ju en del ganska långa avstånd eftersom hotellet inte är byggt på höjden, men jag tycker inte att det skadar att gå lite. 

Eftalia Island

För två år sedan såg stranden ut så här: 

Bild från google

                                                                 Nu såg där ut så här

Det är otroligt vad de hinner bygga på ett halvt år. Eftalia Island var nämligen klar redan i fjol på våren. Eftalia Island är en "vattenpark", som tillhör Eftaliakoncernen. Det innebär att det kostar inget inträde för de som bor på Village, Marin, Splash eller Aqua. På beachen finns rutschkanor, butiker, restauranger osv. Vi tyckte dock att det var lite för stort med så småbarn som vi hade. Så vi höll faktiskt mest till uppe vid hotellet. Det var ett litet antiklimax för mig faktiskt för jag hade målat upp en bild att vi endast skulle vara på beachen. Och därför ville vi ha rum i Coconut också, för det var närmast beachen. En annan negativ grej var rutschkanorna. För vuxna var de bra, men det fanns endast 2 som L o A fick åka i. Uppe vid hotellet fanns det 7. Men vi vuxna åkte och åkte. Långa avstånd är det som gäller här också. Det var jättelångt från barnpoolerna till rutschkanorna. Så vi gjorde så att vi flyttade oss på eftermiddagen, med pick och pack, till barnpoolerna. Och sen var vi där tills vi gick upp till rummet. 

Jag rekommenderar verkligen det här hotellet. Man kan flyga från Vasa, vilket är super. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar