lördag 26 september 2015

shoppa i Turkiet

Ska man shoppa i Turkiet är det ju bazarområden som gäller. De finns nästan överallt i varierande storlek. Allt eftersom det byggs nya hotell blir dessa områden bara större. Förutom att det finns en hel del att shoppa vid vårt hotellet finns det ett bazarområde några hundra meter bort. Och detta område hade blivit dubbelt så stort sen vi var dit för två år sedan. Vi hade helt klart hittat allt vi behövde där, men jag vill gärna shoppa, så några kvällar for vi även längre bort. Alanya ligger endast 17 km bort, men på grund av de olika demonstrationerna valde vi att inte åka dit. Annars slipper man enkelt dit med buss, eller dolmus som bussarna kallas. 2 euro kostar det att åka buss in till Alanya. Vi valde i stället att åka till Avsallar som ligger ca 8 km ifrån, dit hade vi med de äldre barnen. Det var ett mysigt och lugnt ställe, som lämpade sig ypperligt att ta med barnen till. Och sen åkte vi en annan kväll till Konakli, som ligger lika långt bort åt andra hållet. 
Att pruta hör ju till. Det sägs att man borde få ner priset till hälften av det de först säger. Men jag kan säga att ibland lyckas man och ibland inte. Men jag tycker i alla fall att det är vansinnigt roligt. Det brukar kunna dra ut på tiden, för jag är envis så sällskapet är inte alltid lika nöjd. 
Turkiet har ju sin egen valuta, men vi växlade inga pengar. Överallt kan man betala med euro, och det tycker jag är så behändigt. Man måste ju förstås hålla reda på kursen hela tiden så man inte blir lurad.  

Hotellområdet. Sen fanns det ju mera nere vid stranden.

Bland annat detta köpte vi. Varsin adidaströja åt Edla och Lova och blinkande converse åt Edla. Sen köpte vi en del kläder och skor till och en hel del krimskrams/smycken åt barnen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar