måndag 5 september 2016

äppelkaka

Jag tror nog jag delat det här receptet förut, men så här i äppeltider tåls det att upprepas. Kakan är så god och enkel att göra.


Äppelkaka

100g smör
2dl socker
1 ägg
2tsk bakpulver
4dl mjöl
1½dl mjölk

2-3 äpplen
2msk socker
½ msk kanel

Rör smör och socker. Tillsätt ägget. Rör sedan i bakpulver, sedan mjöl och sist mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll i en smord form.

Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel och rulla äppelbitarna i det. Tryck ner bitarna i sockerkakan. Om det blir socker och kanel över- strö över kakan.

Grädda i 175-200 grader i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar