onsdag 28 september 2016

Muminmammans äppelpaj


Den här pajen ser inte så mycket ut för världen och när man ser ingredienslistan låter det inte heller så speciellt. Men jag kan tala om att den är sagolikt god i sin enkelhet. Jag tror att hemligheten är kryddorna. Receptet är ur "Muminmammans kokbok".

Muminmammans äppelpaj

150g smör
2dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1/4 tsk ingefära
2dl havregryn
½dl socker
1 ägg
3-5 äpplen
2msk honung

Blanda mjöl, havregryn,bakpulver och kryddor. Arbeta in det rumstempererade fettet så att det blir en jämn smet. Tillsätt ägget och knåda in det. 
Tumma ut degen i en rund pajform. Skala äpplen och skär dem i klyftor. Kärna ur dem och skär klyftorna i skivor som du radar i pajskalet. Bred honung på äppelskivorna. (Jag tog sirap istället)
Grädda 25-30 minuter i 200 grader. Väldigt gott med glass. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar