torsdag 12 april 2018

Nu har vi kalasat klart

Och oja så skönt det är. Har inte haft nästan nånting annat i tankarna de senaste veckorna än alla kalas. I helgen firade vi Lova och Alvin med tjocka släkten och igår var det dags för kompiskalas. Med en 2 månaders bebis ville jag inte ha en hel klass med ungar här inne, så istället blev det ett gemensamt utekalas. Vi började med att dricka och äta här inne, sen fick de gå ut. En skattjakt hade jag gjort resten av lekarna fick de komma på själva. Skattjakten var av det enklaste laget, med hjälp av ledtrådar i form av gåtor, skulle de ta sig från ett ställe till ett annat för att tills sist hamna i växthuset där skatten fanns. 

Nu känns det nästan lite tomt och konstigt att inte ha några måsten. Fast ja det stämmer inte riktigt, här borde städas och sen ska jag ha loppisbord från och med imorgon och med det är det inte bara lite jobb. 


Bjudningen på släktkalaset. Lova beställde marängtårta, så en sådan blev det. Förutom det bland annat blåbärsbiskvier, rulltårta. Tårtan med amerikanskt lakrits är en kladdkaka smaksatt med lakritspulver och täckt med chokladganache. 

Jag brukar köra engångs på kompiskalasen, så enkelt att bara slänga allt sen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar