onsdag 29 juni 2016

midsommartårtan


En marängtårta, det hör väl till midsommaren det. I år blev det en sån här variant, med chokladganache och bärgrädde. Alltså, marängtårta måste ju vara bland det godaste som finns. Speciellt om man blandar choklad och bär, det passar så bra ihop med den spröda marängen.
Ganache gör ni på följande sätt. Koka upp grädde, typ en halv dl, häll sen den över 200g hackad choklad, rör om tills massan är slät. Låt stelna en stund. Jag brukar även bland i lite smör. Mängderna kan man ju variera beroende på hur tjock du vill ha ganachen eller hur lång tid du har på dig. Alltså för en tjock ganache med lite tid - mindre grädde. Och för en lösare ganache - mera grädde. 
Grädden har jag endast vispat och sen blandat med hallon, blåbär och jordgubb. Smarrigt, minsann!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar