onsdag 10 juni 2015

dumlefudge


Dumlefudge, den lenaste och godaste fudgen av dem alla. Den är såå god och smälter i munnen. Det stora problemet är endast hur man ska kunna ransonera sig, det vill slinka ner alltför många. 


Dumlefudge

3 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gr smör
140 gr dumlekolor
1 näve minimarshmallows
flingsalt

Lägg grädde, socker och sirap i en kastrull.
Koka upp, sänk värmen och låt koka till den når en temperatur på 120*. Om den kokar längre blir det mer segt och kolaaktigt, nu blev konstistensen sådär härligt mjuk och mindre risk för sönderbitna tänder.
Ta av kastrullen från värmen och klicka i smöret. Rör tills det smält.
Rör ner hackade dumlekolor och rör smeten slät
Tillsätt till sist marshmallows, vänd ner försiktigt i smeten och häll upp i en bakpapperklädd form.
Strö över flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar