tisdag 16 juni 2015

havtornspraliner


Dessa tar det lite längre tid att göra, eftersom chokladen ska stelna mellan varven. Men det är värt det.

Havtornspraliner

50g rumsvarmt smör
160g mörk choklad
1½dl grädde
½dl havtornssaft (jag tog mera)
70g honung
1 vaniljstång

choklad till formerna

Jag började med att att pensla smält choklad upp efter väggarna på ischokladformar. Låt stelna i frysen. Märker du att väggarna blir för tunna, pensla ett varv till. Det ska ju gå att ta bort formarna och chokladen ska hålla ihop. 

Koka upp alla ingredienser utom smöret och chokladen. Häll blandningen över den finhackade chokladen. Rör den slät och blanda sen ner smöret. Låt kallna ordentligt, Fyll formarna med fyllningen och ställ i frysen igen. När allting stelnat pillar du försiktigt bort ischokladformarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar