måndag 28 mars 2016

fyllda chokladägg


Gårdagens dessert var en söt liten sak. Närmare bestämt dessa fyllda ägg. Jag fyllde dem med jappfluff, men man kan ju välja att fylla med vad man vill. Underbart gott var det och de blev väldigt uppskattade. Så värst mycket dessert är det ju inte (jag gjorde varsin halva åt oss), men oftast räcker det ju med mindre dessert än man tror. 
Till jappfluffen använde jag ca 80g choklad och lite mer än en halv dl grädde. Det blev perfekt mängd åt 5 personer. Ifall ni inte kommer ihåg hur man gör fluff ska jag nu här berätta. Ni mäter upp grädden och chokladen i en kastrull. Sen låter ni chokladen smälta tillsammans med grädden. OBS! det får inte koka. När all choklad har smält låter ni det svalna i kyl, gärna över natten. Sen är det bara att vispa upp, konsistensen blir som vispad grädde. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar