tisdag 26 juli 2016

husvagnssemestern

Nu är vi hemma. Eller egentligen kom vi redan i söndagskväll, men gårdagen gick åt att stå i blåbärsskogen. 
Vi hade en bra resa. Vädret var inte så bra som de lovat, så vi fick ändra våra planer mitt i. Men det gick det också och barnen brydde sig inte nämnvärt. 


Vi startade på torsdagsmorgonen mot Keskinens i Tuuri. Där mötte vi upp goda vänner som kom dit över dagen. Miljoona Tivoli och shopping stod på schemat. Det är ju så super detta tivoli som kostar nada. Edla ville inte åka något och inte Alvin heller, tacka vet jag då att man inget har betalt. Men Lova hon åkte så mycket hon fick. I Tuuri var vädret helt ok. Inte för varmt och inte regnigt. 


I muminparken spenderades det en hel del timmar också. Edla trivdes förstås allra bäst där. 


Vi sov en natt på Onnela förrän vi på fredagen körde vidare. Då var tanken att styra kosan mot Kuopio, ikea och sen vidare till St:Michel och Visulahti. Men vädret verkade inte vara det bästa så vi satsade på Hämeenlinna och Puuhamaa istället. Via Tammerfors och ikea förstås. 
Vi bodde på en liten SFC-camping som heter Vantaan Talli. Det fina med SFC-campingar är att de oftast är små, alla känner alla. De är på så sätt inte bara säkrare, både gällande stölder och jag som är så nojjig vågar låta barnen röra sig ganska fritt, utan också så mycket billigare, eftersom personavgifterna saknas. Vi betalade här 17e/natt inklusive el.  


Dagen vi spenderade på Puuhamaa var molnig och det kom en del regn. Inte så mycket att det skulle ha stört jättemycket. Men allting blev ju förstås blött. 
På Puuhamaa finns det förutom en liten vattenpark även massa annat att göra, allt från karuseller till studsmattor. Det var lite folk där, kan bero på vädret eller annat. Z hörde två män i bastun som pratade om att det sett lika ut där i 20 år. Inga förnyelser eller renoveringar. På campingen sa de samma sak, att folkmängden minskat mycket de senaste åren. Men för oss var det ju bra att det inte var så mycket folk. Barnen behövde inte köa alls nästan.


Tyvärr var det riktigt kallt vatten så vi simmade inte ens en timme. Lova och jag hann på de häftigaste rutschkanorna, men sen frös både Alvin och Edla så mycket att vi bytte om och fortsatte med karusellerna i stället. Det gick lika bra det. Vi tog ut allting av inträdesbiljetten, vi kom när de öppnade och var bland de sista som åkte därifrån. Dagen efter ställde vi oss hemåt, med ett stop i Tammerfors. Jag hade lovat Lova och Alvin att vi skulle gå på museum. Och titta på en utställning som heter "Jääkauden jättiläiset" typ istidens stora djur. 
På vägen hem stannade vi här. Hur många gånger har vi inte kört förbi den här bron men aldrig stannat. Nu hade vi inte så bråttom utan vi kunde ta en kaffepaus här. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar